På bilferie med elbil:

Slik lader du i utlandet

Har du tenkt å begi deg ut med elbil nedover Europa? Med de rette appene og god planlegging på forhånd er det fullt mulig.

LANGTUR: Det er ingen problem på ta elbilen på langtur. Mange har prøvd, og er storfornøyd.
LANGTUR: Det er ingen problem på ta elbilen på langtur. Mange har prøvd, og er storfornøyd.Vis mer

(Elbil24):

Lange bilturer er ikke lenger bare forbeholdt fossilbilene. I stadig større grad utvikler elbil-nettverket av ladestasjoner seg utover i verden, noe som gir elbilistene større fleksibilitet. I tillegg kan ny teknologi være på vei, som nesten dobler rekkevidden som finnes på markedet i dag.

De viktigste spørsmålene å ha svaret på før turen starter er:

Hvor kan du lade?Hvordan lader du?Hvordan betaler du?

Det er viktig å ha oversikt om det er behov for forskjellige ladebrikker eller ladekort i de ulike landene. Disse må bestilles på forhånd og ventetid i posten må beregnes.

Andre operatører bruker app'er der man må legge inn kortinformasjon.

I tillegg er det greit å planlegge reiseruta. Heldigvis finnes det mange apper som kan hjelpe deg i å få en avslappet tur, fri for ladeangst, nedover Europa.

Denne artikkelen krever PRO-medlemskap

Elbil24 PRO gir deg tilgang til våre beste og tyngste artikler og tester, samt et stadig voksende fordelsprogram. Jo mer du benytter deg av fordelene, jo mer sparer du. Alt er relatert til elbilen spesielt, enten det er ladeutstyr eller andre fordeler.

Årskontingent

Kampanjepris

399 kr

(1,08 kr per dag)

KJØP Årskontingent

Bestill nå!
Du har valgt:

Elbil24

Årskontingent 399 kr per ett år 1,08 kr per dag.

Medlemskapet fornyes automatisk til ordinær pris (599 kr/år) når perioden utløper. Du kan avslutte medlemskapet når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn