STOR TEST: Best og dårligst på selvkjøring

Norges-favoritt parkerer alle konkurrentene. Og nei - det er ikke Tesla.

KAN KJØRE SELV: Du bør fortsatt følge godt med på veien, men på mange biler er det nå mulig å slippe rattet en liten stund mens bilen har kontroll selv. Foto: Shutterstock / NTB
KAN KJØRE SELV: Du bør fortsatt følge godt med på veien, men på mange biler er det nå mulig å slippe rattet en liten stund mens bilen har kontroll selv. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det som for bare noen år siden virket som en fjern drøm, nærmer seg med stormskritt: Muligheten for at bilen kan kjøre helt av seg selv, mens du selv kan gjøre andre ting – til og med fra baksetet.

Det er det mange bilprodusenter som bruker mye tid og penger på å utvikle og ligger fremdeles litt fram i tid, men i mellomtiden har de fleste moderne biler en eller flere selvkjøringsfunksjoner, altså der bilen for eksempel automatisk kan holde farten og avstanden til bilen foran, sørge for at du ligger godt plassert i kjørefila og den slags. Kjekt til kjøring på motorvei – eller i kø, for eksempel.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.