Bilsalget:

Vinnerne og taperne i 2023

Mens Tesla doblet registreringene sammenlignet med første halvår i 2022, har andre falt som en stein. Ett merke har mistet over 99 prosent av fjorårssalget.

OPP OG NED: Mens noen merker har økt kraftig fra 2022 til 2023, er det røde tall hos de aller fleste bilprodusentene. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB, montasje: Pål Joakim Pollen
OPP OG NED: Mens noen merker har økt kraftig fra 2022 til 2023, er det røde tall hos de aller fleste bilprodusentene. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB, montasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

(Elbil24): Vi er rett over halvveis inn i 2023, og det er en fin anledning til å se på elbilsalget hittil i år og hvordan nybilkundene har rørt på seg sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Selv om det er trange tider for mange med høy rente, stigende priser, svak krone og dyr strøm, har det faktisk blitt registrert flere elektriske personbiler om vi sammenligner første halvår 2023 med tilsvarende halvår i fjor. Totalt ble det registert 2,07 prosent flere, så det er riktignok ingen voldsom vekst vi snakker om.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Elbil24 Pro

Din vei til eksklusive elbil-artikler, omfattende tester og unike medlemsfordeler.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.