Test av sommerdekk 2022

STOR TEST: De beste sommerdekkene

Det er store forskjeller på sommerdekkene du finner i butikken. Vår store test avslører de beste og dårligste dekkene - og særlig elbil-eiere bør være klar over én ting.

OMFATTENDE TEST: Vi har kjørt 12 høyaktuelle sommerdekk gjennom tøffe tester for å finne de beste kjøreegenskapene, korteste bremselengdene og mye mer. Foto: Mirva Kakko
OMFATTENDE TEST: Vi har kjørt 12 høyaktuelle sommerdekk gjennom tøffe tester for å finne de beste kjøreegenskapene, korteste bremselengdene og mye mer. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Det er tid for å kjøpe nye sommerdekk til bilen. Det store spørsmålet er hva du skal kjøpe. Alle dekkene er runde og svarte. Mønsteret ser nesten helt likt ut. Det er med andre ord umulig å se hvilke dekk som er gode og dårlige, og hvilke som passer dine kjøreforhold.

Derfor har vi kjørt de nyeste sommerdekkene gjennom tøffe tester for å finne de som gir deg de sikreste kjøreegenskapene, de korteste bremselengdene – spesielt på våt vei – og som har de beste egenskapene mot vannplaning. Det er dette som er de mest kritiske forholdene for et sommerdekk.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.