Lufttrykk i dekk

TEST: Så mye dårligere blir dekkene med feil lufttrykk

Er du sikker på at sommerdekkene har riktig lufttrykk? Det kommer du garantert til å sjekke etter å ha lest dette.

SJEKK SELV: Med en liten, portabel luftkompressor kan du enkelt holde øye med lufttrykket i dekket, og øke det ved behov. Det kan det være mange gode grunner til å gjøre. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SJEKK SELV: Med en liten, portabel luftkompressor kan du enkelt holde øye med lufttrykket i dekket, og øke det ved behov. Det kan det være mange gode grunner til å gjøre. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Samme bil, samme dekk og samme sjåfør - bare forskjellig luft i dekket. Konsekvensene ved feil lufttrykk er sannsynligvis mye større enn du tror.

Det er svenske Vi bilägare (tilsvarer norske NAF) som har testet hvordan et premium sommerdekk oppfører seg under forskjellige forhold, med for lavt, anbefalt og for høyt lufttrykk.

Artikkelen krever PRO-medlemskap

Bli medlem og få tilgang til eksklusive kvalitetsartikler om elbil.

Du får tilgang til alle de store testene.

Tilgang til et stort fordelsprogram med svært gode rabatter

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.